Fiscus stuurt post naar overleden ondernemers

De Belastingdienst heeft per ongeluk 14.500 ondernemers aangeschreven die jaren geleden zijn overleden. In de brief, die deze week op de mat van erfgenamen viel of werd bezorgd op het oude adres van de overleden ondernemer, staat de gebruikersnaam waarmee ze aangifte kunnen doen.


In de brief staat ook dat de ondernemer binnen enkele dagen nog een brief krijgt met zijn wachtwoord. De post was gericht aan ondernemers die voor 2007 zijn overleden, bevestigt een woordvoerder van de fiscus donderdag na berichtgeving in De Telegraaf.

De brieven werden verstuurd door een fout van een medewerker van de Belastingdienst. Die ging de mist in bij het maken van een selectie van ondernemers die de brief zouden moeten krijgen. De erfgenamen krijgen een excuusbrief.

2013-10-24 10:54