PvdA-voorzitter Arnhem stapt op na kritiek op Cohen

 

De afdelingsvoorzitter van de PvdA in Arnhem Paul Stein stapt op. Hij vindt dat hij te weinig ruimte krijgt om zijn mening te geven, laat hij woensdag weten.

Aanleiding vormt de nieuwjaarsreceptie van zijn partij dit weekeinde, waar hij kritiek uitte op partijleider en fractievoorzitter in de Tweede Kamer Job Cohen. Stein vindt dat Cohen de boodschap van de PvdA te weinig overbrengt, licht hij toe.

De nieuwjaarsreceptie was volgens hem een uitgelezen moment om zijn mening te ventileren, maar daar dachten de overige bestuursleden anders over. Die vonden dat hij daarover eerst had moeten overleggen. Daarop besloot Stein op te stappen als afdelingsvoorzitter. “Ik vind dat ik als voorzitter mijn mening moet kunnen geven.”

11 januari 2012, 13:30
©NOVUM