Erwin Olaf presenteert nieuwe munt koning

Erwin Olaf heeft de nieuwe euromunt met de beeltenis van koning Willem-Alexander donderdag gepresenteerd in Den Haag. Olaf zei eerst nog te twijfelen of hij zich wel moest aandienen als ontwerper van de nieuwe euromunt, maar na een fietstocht door Amsterdam raakte hij geïnspireerd.


Het nieuws dat Olaf de munt zou ontwerpen, lekte vorige maand uit.

De nieuwe munt is de opvolger van de euro’s met daarop de beeltenis van Beatrix als koningin en komt begin januari in omloop. Na de inhuldiging van koning Willem-Alexander kwam een muntadviescommissie, die het ontwerp van Olaf verkoos boven dat van vijf andere kunstenaars.

Het koningspaar heeft vaker met de 54-jarige Olaf samengewerkt. Zo maakte de kunstenaar in 2011 een portret van koningin Máxima.

 

2013-10-31 14:15