Haagse gemeenteraad stemt in met cultuurpaleis

De gemeenteraad in Den Haag heeft donderdagavond ingestemd met de bouw van het nieuwe cultuurpaleis Spuiforum. Het nieuwe onderkomen van het Residentie Orkest, Nederlands Dans Theater, Koninklijk Conservatorium en het Dans- en Muziekcentrum Den Haag moet in 2018 zijn deuren openen.


 

Het gebouw komt op de plek waar nu de Dr. Anton Philipszaal en het Lucent Danstheater staan. Die panden worden gesloopt. De gemeente trekt 181 miljoen euro uit voor het project. Daar zitten ook de kosten bij van een tijdelijk onderkomen dat voor de gezelschappen wordt geregeld.

Het plan werd niet zonder slag of stoot goedgekeurd. Sommige partijen zijn bang dat cultuurwethouder Marnix Norder (PvdA) de bouwkosten te laag heeft begroot. Ze willen dat de huidige gebouwen worden gerenoveerd, maar dat is volgens het college van burgemeester en wethouders duurder.

De oppositie zegde tijdens de raadsvergadering het vertrouwen in de wethouder op en diende een motie van wantrouwen in. Die haalde het niet.

Demet TV, 2013-11-01 06:28