Onderzoek naar wurgspelletjes op basisschool

De Limburgse onderwijskoepel Innovo heeft een onderzoek ingesteld naar leerlingen van een basisschool in Born die gevaarlijke stik- en wurgspelletjes met elkaar spelen. De kinderen van ongeveer 6 jaar knijpen elkaar onder meer de keel dicht tot het zwart voor hun ogen is. Meerdere leerlingen liepen verwondingen op.


De spelletjes werden gedaan op het schoolplein van basisschool Swentibold. Bij Innovo kwamen tot dusver zeven klachten en ongeruste berichten binnen van ouders. De koepel is flink geschrokken van de spelletjes in groep 3 en heeft in samenspraak met de school een serie maatregelen genomen en een onderzoek ingesteld, zo laat een woordvoerder desgevraagd weten.

De koepel probeert erachter te komen wat er precies is gebeurd, waarom de kinderen elkaar de keel dichtknijpen en hoe ze op het idee zijn gekomen. Zo wordt met de ouders over de kwestie gesproken. Of ook de kinderen worden ondervraagd, wordt later besloten.

De kinderen staan voorlopig onder verscherpt toezicht. Zo moeten ze op een aparte speelplaats pauzeren en tijdens het overblijven in de klas blijven. Met de kinderen gaat het overigens goed, aldus de woordvoerder.

De Inspectie van het Onderwijs is op de hoogte gebracht, maar grijpt vooralsnog niet in.

 

2013-11-04 12:06