PvdA en VVD willen steeds hogere verkeersboete

Weggebruikers die keer op keer in de fout gaan, moeten bij elke overtreding een hogere boete krijgen. Als automobilisten daar niet van leren, volgt een celstraf. Dat willen de PvdA en VVD, schrijft het AD maandag.

“Er moet een eind komen aan het asociale gedrag van mensen die stelselmatig lak hebben aan de regels”, zegt PvdA-Kamerlid Attje Kuiken in de krant. “We moeten voorkomen dat deze hufters er steeds met een relatief lichte straf vanaf komen en weer opnieuw in de fout kunnen gaan.”


De Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) pleitte vorige maand ook al voor een strafsysteem met boetes die steeds hoger worden. De onderzoekers stelden dat asociale verkeersgebruikers zo sneller hun gedrag zouden aanpassen.

Minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) liet eerder al weten veelplegers van verkeersovertredingen te willen aanpakken, vooralsnog niet door hogere boetes uit te delen maar door sneller het rijbewijs af te pakken. Ook zouden ze eerder voor de rechter moeten verschijnen.

 

2013-11-04 10:10