Bontes wil nog steeds terug naar PVV

Kamerlid Louis Bontes sluit, een week nadat hij uit de PVV werd gezet, nog steeds niet uit dat hij terug mag keren naar de partij van Geert Wilders. “Ik weet niet of het definitief is”, zei hij dinsdag tegen Novum Nieuws. “Wellicht kijkt men er over een jaar anders tegenaan.”


Bontes werd de fractie uitgezet nadat hij zich in de pers kritisch had uitgelaten over de manier waarop de partij wordt geleid en over dubieuze uitgaven van subsidie die de fractie ontvangt. “Ik ben inderdaad kritisch geweest, maar is dat een reden om iemand de fractie uit te zetten?” Volgens Bontes is hij buiten zijn eigen schuld tot eenmansfractie verworden.

De oud-PVV’er geeft toe ‘een beetje liefdesverdriet’ te hebben. Contact met zijn voormalige fractiegenoten heeft hij niet. “Het is enorm pijnlijk. Je hoort nu nooit meer wat, terwijl je toch een deel van je hart bij de partij hebt liggen”, zegt hij. “Het is geen onthechting die geleidelijk gaat, maar van de een op de andere dag.”

“Ik moet nu alles opnieuw opbouwen. Ik heb geen dossiers en geen medewerkers, ik moet alles organiseren.” Bontes zei vorige week dat hij wel mee blijft stemmen met de PVV. “Maar ik hoor niks van ze. Ik draai de stemmingslijsten zelf uit, maar ken de PVV goed genoeg om te weten welke kant ze opgaan.”

“De bedoeling is dat ik goed mijn Kamerwerk ga doen en dan kijken of een terugkeer naar de PVV nog mogelijk is. De politiek is grillig, er kan van alles gebeuren. Ik sluit niets uit.”

2013-11-05 16:04