Lerares ontslagen wegens seks-sms’jes

Een lerares van een middelbare school in Den Bosch is ontslagen wegens het versturen van seksueel getinte berichtjes aan leerlingen. Het ds. Pierson College gaat binnenkort aangifte doen, laat rector Alma van Bommel donderdag weten.


 

De vrouw heeft in ieder geval twee leerlingen benaderd via sms en Whatsapp. De leerlingen trokken daarover vorige week aan de bel. Na gesprekken met de betrokkenen en de politie en intern onderzoek werd besloten de vrouw te ontslaan.

De school wil niet zeggen hoe oud de vrouw is en welk vak ze gaf, maar volgens Omroep Brabant was ze geschiedenislerares. Ook wil de rector niet kwijt of de berichtjes aan jongens of meisjes zijn gestuurd. Volgens Van Bommel zijn er geen aanwijzingen dat de vrouw meer leerlingen heeft lastiggevallen of seksuele handelingen met leerlingen heeft verricht.

2013-11-07 11:46