Belastingambtenaren opgepakt voor fraude

De FIOD heeft maandag drie belastingambtenaren aangehouden die worden verdacht van fraude en corruptie. Een belastingambtenaar zou giften hebben aangenomen in ruil voor hulp bij belastingfraude met auto’s. Twee andere belastingdienstmedewerkers zouden hem daarbij hebben geholpen. Dat maakte het functioneel parket bekend.


De FIOD heeft ook een autohandelaar uit Groningen, diens boekhouder en een medewerker van het bedrijf aangehouden op verdenking van de fraude. De Belastingdienst heeft aanslagen bij de autohandelaren opgelegd voor meer vier miljoen euro. Daarbij werd beslag gelegd op ongeveer tachtig auto’s.

De belastingambtenaar zou niet alleen de Groningse autodealer hebben geholpen, maar ook andere autobedrijven. Hij wordt ervan verdacht onjuiste aangiften niet te controleren en onjuiste gegevens te hebben ingevuld. De FIOD heeft drie huizen, evenals een loods, twee belastingkantoren en acht autobedrijven.

2013-11-11 16:05