‘Grote risico’s aan uittreding EU’

Als Nederland uit de Europese Unie wil stappen, zijn daar grote risico’s aan verbonden. Dat blijkt uit een uitgewerkte opzet van het Britse onderzoek dat wordt uitgevoerd in opdracht van de PVV, schrijft NRC Handelsblad woensdag.

Volgens de onderzoekers behoort een nieuwe kredietcrisis of kredietimplosie tot de mogelijkheden.


Tegelijkertijd zouden er mogelijkheden zijn om een potentiële ramp af te wenden. Uiteindelijk zou het uittreden uit de EU een ‘netto voordeel’ kunnen opleveren als de regering dit ‘fatsoenlijk weet te managen’, aldus de krant.

Wilders bevestigde dinsdag dat hij de financiële gevolgen van een exit uit de EU laat onderzoeken. Hij hoopt het onderzoek begin volgend jaar te presenteren. “Veel mensen roepen dat het gras op de kades van de Rotterdamse haven gaat groeien als we uit de EU stappen, maar ik geloof daar niks van”, zei hij daarover.

Het onderzoek kost zo’n 270 duizend euro en wordt betaald uit de subsidie voor de fractie. Daarvoor heeft Wilders toestemming gekregen van het bestuur van de Tweede Kamer, zolang het rapport niet wordt gebruikt als campagnemateriaal voor de PVV.

 

2013-11-13 15:20