‘Rutte vindt verkiezingsuitslag teleurstellend’

Premier en VVD-leider Mark Rutte vindt de uitslag van de herindelingsverkiezingen teleurstellend. Dat zegt fractievoorzitter van de VVD in de gemeente Friese Meren Joop Meinsma tegen de Leeuwarder Courant. Hij had Rutte aan de telefoon.

“We vonden allebei dat het wel wat beter kon. Maar we zijn nog altijd de vierde partij”, zegt hij tegen de Leeuwarder Courant.


De daling is volgens hem niet zo groot, al hadden hij en Rutte liever een hogere uitslag gezien. In de Friese Meren werd de Fryske Nasjonale Partij eerste, daarna volgde het CDA en de PvdA werd derde.

Bij negen gemeenten in Friesland en Zuid-Holland werden woensdag gemeenteraadsverkiezingen gehouden omdat ze fuseren. In Leeuwarden haalde de PvdA de meeste stemmen. D66 was daar de grote winnaar door van twee naar vijf zetels te stijgen. In Heerenveen bleef de PvdA de grootste.

 

2013-11-14 09:08