Bijna acht miljoen euro binnen voor Filipijnen

Op giro 555 is tot nu toe bijna acht miljoen euro binnengekomen voor de slachtoffers van de tyfoon Haiyan in de Filipijnen. Dat maakten de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) maandagochtend bekend aan het begin van de landelijke actiedag. Woensdag stond de teller nog op 3,5 miljoen


In zeven dagen tijd is tot nu toe om precies te zijn 7.993.096 euro ingezameld. De SHO proberen daar maandag zo veel mogelijk bij te krijgen. Ze krijgen hulp van de publieke omroep, RTL en SBS. Ook veel bedrijven, scholen en overheden hebben acties opgezet.

Het instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum dient als actiecentrum. Er zit een belteam met bekende Nederlanders en politici dat mensen die geld willen doneren te woord staat. De actiedag wordt afgesloten met een liveshow.

Actievoorzitter Henri van Eeghen van de SHO spreekt van een ‘geweldig startbedrag’. Er is volgens hem echter nog veel meer geld nodig. Voor noodhulp, maar ook om het land weer op te bouwen.

 

2013-11-18 06:54