Fritsma: SP is walgelijke partij

Tweede Kamerlid Sietse Fritsma (PVV) is woensdag hard in aanvaring gekomen met Sharon Gesthuizen van de SP. Fritsma noemde de SP een ‘walgelijke partij’, nadat Gesthuizen had gezegd dat de PVV discrimineert. Daarop probeerde Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg (VVD) de gemoederen tot bedaren te brengen.


Fritsma en Gesthuizen vlogen elkaar in de haren nadat de PVV’er had voorgesteld om het vluchtelingenverdrag met de Verenigde Naties zo snel mogelijk op te zeggen. Hierdoor vervalt de verplichting voor Nederland om elk asielverzoek in behandeling te nemen. Fritsma wil dat asielzoekers zo veel mogelijk in de regio worden opgevangen. “Het opzeggen van het verdrag heeft niets met vreemdelingenhaat te maken”, zei hij alvast tegen Gesthuizen.

Tevergeefs. “Dit is precies wat ik wilde zeggen. Volgens mij discrimineert de PVV en dat wil ik best op die manier zeggen.” Hierop ontplofte Fritsma. “De SP is een walgelijke partij als het nodig is om dit soort verschrikkelijke, walgelijke, domme opmerkingen te maken”, zei hij. “U bent gewoon dom”, kreeg Gesthuizen te horen.

Zij was niet onder de indruk. “Ik heb niet gezegd dat Fritsma racistisch is, maar dat de PVV discrimineert.” Van Miltenburg probeerde beide kemphanen tot de orde te roepen en vroeg hen om het debat zakelijk te voeren

 

2013-11-20 15:19