Rutte werkt soms zeventig uur per week

 

Mark Rutte (VVD) maakt af en toe werkweken van tot zeventig uur. Dat antwoordt de premier vrijdag in antwoord op vragen die waren gesteld via Twitter, Google+, Facebook en Hyves.

“Het verschilt enorm. Als er veel Kamerdebatten zijn of buitenlandse reizen kan het behoorlijk oplopen. Dan red ik het niet met veertig uur en kan het zo zestig of zeventig uur zijn”, vertelt Rutte in een video die de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) online heeft gezet.

Maar er zijn ook weken dat het rustiger is, tot genoegen van de premier. Dan heeft hij tijd om na te denken over problemen die hem bezighouden en daar met mensen over te spreken. Ook houdt hij dan tijd over voor familie en vrienden. Juist op die momenten schiet Rutte ook wel eens een idee te binnen om een probleem op te lossen.

“Hersens werken soms heel merkwaardig, dat ineens een oplossing komt op een heel ander moment dan dat je verwacht had.”

De premier beantwoordt met enige regelmaat vragen die binnenkomen via sociale media. Rutte heeft zelf diverse accounts, die worden beheerd door de RVD.

13 januari 2012, 13:17
©novum