PVV Limburg zet Bosman uit fractie

 

De PVV in Limburg heeft Cor Bosman uit de Statenfractie gezet. Dat heeft de PVV besloten nadat vrijdag bekend werd dat Bosman het PvdA-Statenlid Selçuk Öztürk vorig jaar heeft uitgemaakt voor ‘een stuk uitgekotst halalvlees, gemaakt van Turks varken’.

“Wij hebben vandaag het besluit genomen afscheid te nemen van de heer Bosman”, zei fractievoorzitter Laurence Stassen na spoedberaad voor de camera van de NOS. “Wij zijn ons er terdege van bewust dat het is gelekt naar de pers, en we zijn ervan overtuigd dat de heer Bosman niet te handhaven valt.”

Bosman deed zijn uitlatingen aan het adres van Öztürk voor de zomer van vorig jaar in een e-mail aan partijgenoten. De mail zou voor Statenlid Harm Uringa de reden zijn geweest in juli de PVV te verlaten. Hij was het er niet mee eens dat de partijtop niet ingreep. Stassen wilde niet ingaan op de vraag waarom Bosman niet toen al uit de fractie is gezet, maar pas nu de uitlatingen bekend zijn geworden.

Of Bosman zijn zetel in de Staten opgeeft, is nog onduidelijk. Hij heeft het recht als onafhankelijk Statenlid verder te gaan. Bosman raakte afgelopen najaar ook al in opspraak, toen bleek dat hij zichzelf in dienst had genomen als fractiemedewerker.

In eerste instantie reageerde Bosman op het uitlekken van de e-mail met een uithaal aan het adres van Uringa, die hij betitelde als een ‘narcistische zak’.

De Limburgse PvdA zegt in een schriftelijke verklaring dat Bosman zich ‘op een buitengewoon onfatsoenlijke manier’ over Öztürk heeft uitgelaten. “Het is triest dat iemand meent op deze manier over een collega te moeten praten. Dat doe je niet.” Öztürk zelf wilde niet reageren.

13 januari 2012, 13:29
©novum