Kritiek op Seyit Yeyden (PvdA)

Voormalig voorzitter van de Rotterdamse deelgemeente Feijenoord Seyit Yeyden keert er mogelijk weer terug als politicus. Hij staat op de derde plek van de conceptkandidatenlijst van de PvdA voor de gebiedscommissie Feijenoord, de opvolger van de deelgemeente.

Verschillende kranten geven kritiek op het feit dat Yeyden op de conceptkandidatenlijst van de PvdA staat. De Telegraaf spreekt over ‘politieke onrust’ in Rotterdam.


Yeyden stapte afgelopen zomer op na een kritisch rapport over vriendjespolitiek en politieke intimidatie in de deelgemeente. Aanleiding voor het onderzoek waren berichten in de media over belangenverstrengeling bij het verstrekken van subsidies.

De conceptkandidatenlijst is samengesteld door een speciale commissie. Het voorstel van die commissie voor de lijst heeft het bestuur van de onderafdeling vervolgens overgenomen. Het bestuur spreekt van een combinatie van ervaren en nieuwe gezichten die zich de komende vier jaar gaan inzetten voor het gebied Feijenoord.

Yeyden heeft tegenover RTV Rijnmond verklaard dat hij is gevraagd door partijprominenten. Lid van de kandidaatstellingscommissie Els Kuijper laat weten dat de commissie met alle mensen, en dus ook Yeyden, ‘heel grondig’ heeft gesproken over wat er van ze gaat worden verwacht, zegt ze tegen de regionale omroep. Op de vraag of Yeyden zijn lesje heeft geleerd, antwoordt ze bevestigend. “Ik denk het zeker, ja.”

De leden van de PvdA-onderafdeling Feijenoord moeten de kandidatenlijst 18 december vaststellen.