Pownews-verslaggever niet geslagen door diplomaat

Pownews-verslaggever Danny Ghosen is woensdag niet mishandeld door een diplomaat. De man die de journalist een klap verkocht, heeft geen diplomatieke status. Dat laat een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag weten. De Angolese ambassadeur gaf Ghosen wel een duw, zoals te zien op het filmpje dat Pownews maakte.


De man die Ghosen een dreun gaf, is wel dienst van de ambassade. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft donderdag gesproken met de diplomaten van de ambassade van Angola. “De ambassadeur heeft zijn kant van het verhaal verteld,” aldus de woordvoerder. “Wij hebben hem duidelijk gemaakt dat ze zich aan de wettelijke regels moeten houden.”

Ghosen hield zich woensdag op voor de ambassade van het Afrikaanse land om een item te maken over het voorstel van de PVV om foutparkerende diplomaten aan te pakken. Een Jaguar en drie andere voertuigen stonden volgens Ghosen verkeerd geparkeerd bij de ambassade op de Lange Voorhout.

2013-11-21 14:32