Tandarts trekt onbetaald kunstgebit uit mond klant

Een tandarts in Wijchen heeft het kunstgebit van een patiënt ‘gegijzeld’ omdat die de rekening na een jaar nog altijd niet had betaald. De patiënt heeft zich donderdag beklaagd bij de Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Tandheelkunde (NMT), laat een woordvoerder weten na een bericht hierover van Omroep Gelderland.


De tandarts had de patiënt uitgenodigd voor een controle, maar tijdens die controle trok hij het kunstgebit uit de mond. Vervolgens waarschuwde hij de patiënt dat de prothese in een prullenbak zou verdwijnen als hij niet binnen een week betaalt.

Nadat de patiënt zich bij de NMT had beklaagd, heeft die bij de tandarts aangegeven dat dit niet de manier is om met zo’n situatie om te gaan. “Het is uiterst ongepast”, zegt de woordvoerder. “Helaas hebben we de tandarts niet op andere gedachten kunnen brengen.” De patiënt is naar een klachtencommissie gestapt. Die onderzoekt de zaak.

2013-11-22 12:43