Rotterdammers vast voor ontvoeren Fransman

Twee Rotterdammers zitten vast voor het ontvoeren van een Fransman eind september in Eindhoven. De mannen hielden het slachtoffer een nacht vast en lieten hem geld pinnen, laat de politie vrijdag weten.

De 31-jarige Fransman vertrok 27 september met zijn auto vanuit Frankrijk naar Eindhoven. Bij Maastricht viel hem een auto op waarvan de inzittenden naar hem gebaarden. Hij negeerde ze omdat hij dacht dat ze drugs wilden verkopen.


De auto bleef de Fransman echter achtervolgen en bij een stoplicht ter hoogte van knooppunt Leenderheide bij Eindhoven stapte de bijrijder bij het slachtoffer in. Het slachtoffer moest bij een van de mannen in de auto blijven terwijl de ander probeerde zijn rekening leeg te pinnen.

Toen het donker werd moest de Fransman mee naar een woning. De dag erna gingen de Rotterdammers opnieuw met de man op stap om hem geld te laten pinnen. Hierbij wist de man te ontsnappen.

Een van de verdachten, een 19-jarige man, werd vorige week dinsdag aangehouden op Schiphol. De andere verdachte, een 25-jarige Rotterdammer, werd zondag opgepakt in zijn woning. Ze zitten nog vast.

2013-11-22 14:51