Demet TV: Media moeten meer online doen

 

Demet TV wordt de komende jaren steeds meer actief op het internet. Reden is de enorme opkomst van online / sociale media. Steeds meer mensen wensen online naar televisieprogramma’s te kijken en het kijk en luistergedrag van mensen verandert snel.

Eindredacteur Oktay Basaran van Demet TV zegt daarop te willen inspelen. ‘Met name jongeren zijn niet meer bereid om tussen bepaalde tijden naar een televisieprogramma te kijken. We zien dat steeds meer mensen (televisie)programma’s willen kijken op het moment dat het hen uitkomt. En juist daarom moeten we meer actief worden op het internet,’ aldus Basaran.

Demet TV heeft daarom nu voor de tweede keer in een korte tijd haar website vernieuwd en aangepast aan de behoeften van de online kijker. Volgens eindredacteur Oktay Basaran van Demet TV zal de ‘huidige vorm van reguliere televisie-kijken over een paar jaar niet meer bestaan. Mensen willen veel liever online naar filmpjes kijken en het nieuws online vergaren. En juist daar moet de media op inspelen. Als je dat als omroep niet doet, heb je geen bestaansrecht.’

De website www.demetnu.nl (onderdeel van Demet TV) is ongeveer 2 jaar geleden in het leven geroepen. Het biedt online nieuws en actualiteit voor multicultureel Nederland.