Klanten Rabobank voor tonnen opgelicht

Tientallen klanten van de Rabobank zijn de afgelopen maanden slachtoffer geworden van een oplichtingsbende. De Haagse politie heeft vijf mensen aangehouden. Ze worden ervan verdacht sinds juli bijna twee ton te hebben buitgemaakt.

De gedupeerden werden benaderd door een vrouw die zich uitgaf als medewerkster van de bank. Ze wist hun inlog- en signeercodes voor internetbankieren te ontfutselen, waarna geld van de rekening werd afgeboekt.

Met het geld kochten de oplichters onder meer auto’s en dure horloges op webshops van juweliers. Ze lieten de bestelling ophalen door een zogenoemde katvanger.

In een aantal gevallen werden overschrijvingen voorkomen doordat de Rabobank of de juwelier onraad rook. Het fraudebedrag was anders vier ton hoger geweest.

 2013-12-02 08:23