ANWB waarschuwt voor drukke pakjesspits

Automobilisten die donderdag op tijd thuis willen zijn om Sinterklaas te vieren moeten rekening houden met een drukke avondspits. Veel werkenden gaan naar verwachting eerder naar huis en het onstuimige weer zal het verkeer bovendien parten spelen. Dat verwacht de ANWB dinsdag.

Vanwege pakjesavond begint de avondspits van 5 december traditiegetrouw eerder dan gewoonlijk. De eerste files worden al rond 15.00 uur verwacht. Het drukste moment is waarschijnlijk rond 17.00 uur, een uur eerder dan normaal.

Donderdagmiddag is normaal gesproken al de drukste middag op de weg. Omdat nu ook nog veel regen en wind wordt voorspeld, worden de files nog wat langer dan gewoonlijk.

Volgens een woordvoerder van weeronline.nl wordt het een zware avond voor Sinterklaas. De kansen op een zware storm tot windkracht 10 nemen toe. Dat geldt vooral voor het noordwestelijk kustgebied. Dieper landinwaarts waait het minder hard. Plaatselijk kunnen windstoten voorkomen van meer dan honderd kilometer per uur.

De storm houdt tot vrijdag aan. “In combinatie met winterse buien wordt het een onstuimig koude winterdag”, aldus de woordvoerder. In een groot deel van het land wordt het eerste laagje sneeuw van betekenis verwacht. “Dat gaat vermoedelijk wel problemen opleveren voor het verkeer en openbaar vervoer.”

2013-12-03 13:25