Nederland maakt zich op voor storm

Hulpdiensten waarschuwen voor de storm die donderdagmiddag over Nederland waait. Zo adviseert de politie op de Waddeneilanden auto’s niet op de pier te parkeren. En DFDS Seaways schrapt twee overtochten van IJmuiden naar Newcastle.

De kustwacht houdt donderdagmiddag extra personeel achter de hand en heeft een waarschuwing de deur uit gedaan. Rijkswaterstaat overweegt nog of de stormvloedkering in de Oosterschelde donderdagavond wordt gesloten.

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij heeft een waarschuwingstweet verstuurd. Eventuele maatregelen voor het wegverkeer worden later aangekondigd. De ANWB verwacht een drukke avondspits voor pakjesavond.

Voor het hele land is code geel afgegeven vanwege de storm. Het KNMI verwacht windstoten tussen de 75 en 100 kilometer per uur. De storm begint in de middag en houdt aan tot aan het einde van de avond.

2013-12-04 17:23