Agent die 17-jarige doodschoot bedreigd

De agent die wordt verdacht van het doodschieten van de 17-jarige Rishi vorig jaar in Den Haag wordt bedreigd. De rechtbank in Den Haag heeft veiligheidsmaatregelen genomen voor de zitting van maandag. De agent verschijnt dan voor het eerst voor de rechter, bij de inhoudelijke behandeling van de zaak.

Rishi Chandrikasing werd 24 november op station Hollands Spoor door een politiekogel in zijn hals geraakt nadat NS-personeel de politie had gewaarschuwd dat hij mogelijk een vuurwapen bij zich had. De agent had hem in zijn been willen schieten. Hij wordt verdacht van doodslag.

Van wie de bedreigingen komen is niet bekend. De zitting van maandag is openbaar, hoewel de toegang tot de zittingszaal beperkt is. Het publiek kan de zaak volgens via een videoverbinding.

2013-12-04 17:07