Tot tien jaar cel voor Hongaarse pooiers

Een Hongaarse mensenhandelaar is vrijdag veroordeeld tot tien jaar cel voor mensenhandel. Zijn handlangers zijn veroordeeld tot straffen tussen de één en negen jaar. Dat heeft de rechtbank in Den Haag vrijdag bepaald.

Tegen de Hongaren in de leeftijd van 24 tot 36 jaar eiste het Openbaar Ministerie tot negen jaar. De straffen vielen hoger uit omdat ze ook werden veroordeeld voor lidmaatschap van een criminele organisatie. De rechtbank oordeelde dat de hoofdverdachte jonge Hongaarse vrouwen naar Nederland lokte en dwong in de prostitutie te werken.

De vrouwen werd verteld dat ze in Nederland in een winkel gingen werken, zo oordeelde het OM. Soms kregen ze wel te horen dat ze in de prostitutie terecht zouden komen, maar werd hen een hoger loon beloofd. Ze moesten echter hun hele inkomen inleveren, werkten soms zestien uur per dag en werden mishandeld. In totaal ging het volgens het OM om ongeveer twintig slachtoffers.

Het OM laat in een reactie weten tevreden te zijn met de uitspraak.

2013-12-06 16:35