Nederlanders frauderen vaker dan Bulgaren

Wie denkt dat alleen Bulgaren frauderen met toeslagen heeft het mis. In Nederland wordt massaal gefraudeerd, meldt RTL Nieuws. Nederlanders zouden zelfs veel vaker frauderen dan Bulgaren.

Veel Nederlanders zouden bij hun gemeente een vals adres opgeven, waardoor ze hogere zorg-, huur- of kinderopvangtoeslag krijgen. De Gelderse gemeente Bronckhorst luidt de noodklok. Het valt de gemeente bijvoorbeeld op dat jonge vaders zich steeds vaker willen uitschrijven op het adres waar ze met hun partner wonen. Hierdoor krijgt de moeder veel hogere toeslagen, terwijl in de praktijk blijkt dat de vader gewoon bij zijn gezin woont. Zo krijgt het gezin al snel enkele honderden euro’s per maand meer aan toeslagen.

Burgemeester Fred de Graaf van Bronckhorst meldt dat het probleem serieus genomen dient te worden. Het gaat volgens de gemeente om grote bedragen.

Fraude door Nederlanders veel groter dan de Bulgarenfraude

Het werkelijke aantal fraudeurs is in werkelijkheid veel groter. De fraude door Nederlanders is in ieder geval veel groter dan bij de Bulgarenfraude. Staatssecretaris Weekers van Financiën zegt dat hij in gesprek is met gemeenten om de toeslagenfraude aan te pakken.

Demet TV