Participatiesamenleving wint Vaagtaalverkiezing

Het woord participatiesamenleving is de winnaar van de Vaagtaalverkiezing 2013. Van de bijna twaalfhonderd stemmers koos 13,6 procent voor dit woord. Uitbodemen volgt participatiesamenleving met dertien procent echter op de voet. Ook horizontaal beleid scoorde met 11,8 procent ‘goed’.

Vaagtaal is het gebruik van woorden en uitdrukkingen die volgens de website vaagtaal.nl onduidelijk, dubbelzinnig, misleidend, overbodig of storend zijn. Het afgelopen jaar nomineerden honderden mensen de vaagste woorden en uitdrukkingen. Hieruit koos de redactie van vaagtaal.nl vijftien woorden en uitdrukkingen. In november kon op de website op maximaal drie van de genomineerde woorden of uitdrukkingen worden gestemd.

De verkiezing bevatte ook een enquête. Daaruit bleek onder meer dat vrouwen van 56 tot en met 65 jaar het woord mindfulness minder vaag vinden dan vrouwen van andere leeftijden en mannen.

2013-12-10 00:02