Twee jaar en tbs voor pedo na nieuwe misstap

Een 36-jarige man uit het Gelderse Barneveld die zich na een eerdere veroordeling opnieuw aan minderjarige meisjes vergreep heeft dinsdag twee jaar cel en tbs met dwangverpleging opgelegd gekregen. De rechtbank in Arnhem acht bewezen dat hij ontucht heeft gepleegd met vijf meisjes van maximaal 8 jaar oud. De man zou de meisjes hebben betast en gelikt bij de schaamstreek.

De man was in 2006 ook al veroordeeld voor ontucht met een minderjarig meisje. Hij had toen bekend dat hij al tijden fantasieën had over meisjes van 5 tot 8 jaar oud en dat hij zich niet kon bedwingen. Na die veroordeling moest hij hulp zoeken. De man liet zich behandelen en uiteindelijk geloofden zijn therapeuten dat hij de fantasieën niet meer had.

Achteraf blijkt dat nu volgens de rechtbank dat hij ze nog wel had, maar dat hij zijn hulpverleners niet waarschuwde. Hij deed alsof alles goed ging. In 2011 sloeg hij in zijn woonplaats opnieuw toe bij een meisje van 7. Daarna volgden nog vier kinderen.

De man is volgens de rechtbank, zoals hij zelf zegt, sluwer en planmatiger geworden. Zo bouwde hij eerder nog een vertrouwensband met een slachtoffer op, nu zou een ongezien moment voor hem genoeg zijn om toe te slaan. “Onduidelijk is hoe zijn fantasieën zich verder zullen ontwikkelen”, leest het vonnis.

De verdediging had om tbs met voorwaarden gevraagd, wat inhoudt dat iemand zich vrij mag bewegen maar wel contact houdt met zijn behandelaars. De rechtbank vond dat te riskant. “De eerdere therapieën hebben niet geholpen en de man is kennelijk in staat om therapeuten om de tuin te leiden.” Daarom is tbs met dwangverpleging opgelegd, waarbij iemand in een gesloten inrichting wordt behandeld.

De man moet de vader van een van zijn slachtoffers overigens tweeduizend euro schadevergoeding betalen. Wel krijgt hij zijn computer, die in het onderzoek in beslag was genomen, terug.

2013-12-10 10:40