Cel voor doodrijden oud-collega na kerstborrel

Een 27-jarige man uit Papendrecht moet drie maanden de cel in voor het doodrijden van een oud-collega na een kerstborrel. De rechtbank in Dordrecht legde hem donderdag ook een taakstraf op van honderd uur. Daarnaast mag hij twee jaar niet autorijden en moet de zorgmijder zich laten behandelen bij een verslavingsinstelling.
De man stapte op 20 december 2012 na afloop van de kerstborrel onder invloed van alcohol in zijn auto en reed een voetganger aan. Deze oud-collega overleed enkele dagen later aan zijn verwondingen.

De Papendrechter is veroordeeld voor gevaarzetting in het verkeer, doorrijden na een ongeval en rijden onder invloed. De rechtbank sprak hem wel vrij van dood door schuld, omdat het slachtoffer slecht zichtbaar was en onverwacht op de rijbaan liep.

2013-12-12 14:14