Categories Nieuws Artikelen

Nederlanders gearresteerd in drugsonderzoek

Twee Nederlanders zijn gearresteerd in een onderzoek naar internationale drugshandel. In totaal werden vijftien verdachten aangehouden, meldt de Belgische politie donderdag. In Nederland werden acht huiszoekingen gedaan. Ook in België, Duitsland, Spanje en Italië werden woningen onderzocht.

In Rotterdam werd een lading van 110 kilo cocaïne onderschept die per ongeluk bij een verkeerd bedrijf was terechtgekomen. Begin deze week werd al driehonderd kilo coke in beslag genomen. In Italië werden twee ladingen coke onderschept. Bij de huiszoekingen in Nederland werden acht auto’s, merkhorloges, telmachines, 140 duizend euro en wapens in beslag genomen.

Het onderzoek naar de internationale drugshandel van Zuid-Amerika naar Europa is vorig jaar gestart. De smokkel bleek vooral via Europese havens te verlopen door middel van spookfirma’s. De drugsbende maakte gebruik van een Libanees netwerk.

Een woordvoerder van de Nederlandse politie kon de aanhoudingen niet bevestigen.

2013-12-12 15:24