Schoolfeest voortijdig gestaakt om drankmisbruik

Een schoolfeest in een uitgaanscentrum in Assen is vrijdagnacht vroegtijdig gestopt vanwege overmatig drank- en mogelijk drugsgebruik. Dit kwam aan het licht nadat vier leerlingen van 14 tot en met 17 jaar onwel waren geworden en naar een EHBO-post werden gebracht. Drie leerlingen moesten voor controle naar een ziekenhuis, meldt de politie zaterdag.

Het feest voor leerlingen van een school voor voortgezet onderwijs vond plaats in een uitgaanscentrum aan De Haar. Jongeren vanaf 16 jaar mochten er alcohol drinken. Door middel van armbandjes was een scheiding tussen leeftijdsgroepen gemaakt.

De politie besloot vanwege het overmatige drank- en mogelijke drugsgebruik samen met de organisatie het feest te beëindigen. De ongeveer zeshonderd aanwezige leerlingen werden onder begeleiding van de organisatie en agenten naar huis gebracht.

2013-12-14 14:40