Publiek vindt Geert Wilders politicus van het jaar

PVV-leider Geert Wilders is door het opiniepanel van het tv-programma Eenvandaag verkozen tot politicus van het jaar. Hij kreeg zestien procent van de ruim 35 duizend stemmen.

De PVV-leider wordt gewaardeerd omdat hij duidelijke taal spreekt, goed luistert naar de mensen in het land en een goede vertegenwoordiger is van zijn achterban. “Dit is de prijs van de gewone mensen in het land”, reageerde Wilders maandagavond in de uitzending. “Dat is het kostbaarste wat ik kan krijgen. Een kroon op een geweldig jaar.”

Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem (PvdA) werd tweede, gevolgd door D66-leiderAlexander Pechtold. Het jongerenpanel van het programma verkoos hem vorige week nog wel tot politicus van het jaar. SP-leider Emile Roemer werd vierde. Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) eindigde op de vijfde plek.

Het opiniepanel koos vorig jaar voor PvdA-leider Diederik Samsom. Hij staat nu op de zestiende plek met een procent van de stemmen. De verkiezing werd dit jaar voor de tiende keer gehouden.

2013-12-16 19:25