Categories Nieuws Artikelen

Nederlandse studenten gaan Playstation 4-games maken

Bredase studenten gaan spellen maken voor de Playstation 4. Sony Computer Entertainment Europe en het opleidingsinstituut NHTV in Breda maakten dinsdagochtend bekend dat hiervoor een samenwerking is afgesloten. Sony heeft soortgelijke samenwerkingsverbanden ook met educatieve instellingen in Groot-Brittannië, Schotland en Zweden.

“Omdat er meer ontwikkelaars zijn dan ooit tevoren, willen we meer contact hebben met deze mensen en ze ondersteunen”, geeft business development manager Shahid Ahmad van Sony aan. De spelcomputerfabrikant noemt de samenwerking met opleidingen Playstation First. Zo zouden ontwikkelaars na hun afstuderen direct kunnen werken aan een Playstation-spel.

In eerste instantie worden de cursussen voor het maken van Playstation 4-spellen alleen aangeboden als vervolgprogramma binnen de opleiding gamedesign. Alleen studenten die al met de Playstation Vita hebben gewerkt, komen in aanmerking.

Studenten van de opleiding gamedesign in Breda kunnen nu ook met de nieuwe Playstation-spelcomputer werken. NHTV en Sony gingen vorig jaar een eerste samenwerking aan waarbij oudere Playstation-spelcomputers als leermiddel gebruikt worden. Studenten hadden al de mogelijkheid games te maken voor de Playstation Vita, Playstation 3, PSP en het Playstation-netwerk.

2013-12-17 10:32