TURKSE PEILING, GOED IDEE

De Turks-Nederlandse advocaat Ejder Kose steunt het initiatief van Demet TV om peilingen te verrichten onder de Turkse bevolking. Dat laat hij aan Demet TV weten.

Demet TV heeft onlangs laten weten te gaan peilen op welke partijen de Turkse gemeenschap in Nederlands tijdens de komende verkiezingen gaat stemmen. De peiling moet een Turkse alternatief worden voor peilingen van Maurice de Hond, die vaak de stem van de Turkse kiezer niet in kaart weet te brengen.

Advocaat Kose zegt daarover: ‘Ik steun het initiatief van Demet TV om peilingen te verrichten onder de Turkse bevolkingsgroep. Dit vanwege het feit dat aldus een onafhankelijk orgaan de gevoelens die leven bij de Turken onder de aandacht kan brengen van belanghebbende groepen, zoals politieke partijen (beleidsmakers) en andere (overheids)instanties en maatschappelijke organisaties.’

De Turkse gemeenschap in Nederland heeft de afgelopen dagen positief gereageerd op het initiatief. Het zogenoemde ‘Turkse peiling’ zal door Demet TV gebruikt worden om de stem van de Turken te laten horen bij de politieke partijen. Maar dat kan alleen als er veel aanmeldingen binnenkomen. Daarom is er een oproep gedaan aan de Turkse gemeenschap om zich aan te melden voor de peiling.

‘Daarbij wil ik wel benadrukken dat het mijn inziens opportuun is om zulks te doen met veel transparantie en dienen de gepeilden representativiteit uit te stralen jegens de Turkse bevolkingsgroep,’ laat Kose weten.

Wilt u zich ook aanmelden voor de Turkse peiling? Klik hier.

Meer informatie over de peiling vind je hier.