Categories Nieuws Artikelen

Politici boos om anti-islamsticker Wilders

Een anti-islamsticker waar PVV-leider Geert Wilders donderdag mee kwam leidt tot verontwaardigde reacties van onder meer politici. Vicepremier Lodewijk Asscher sprak voor de camera van de NOS van een ‘walgelijke actie’, waar de regering afstand van neemt.

Op de sticker staat: “De islam is een leugen. Mohammed is een boef. De koran is gif.” Wilders heeft een van de stickers op de deur van zijn werkkamer geplakt. Belangstellenden kunnen er gratis een bij Wilders bestellen.

“Met haatzaaisticker kiest Wilders er opnieuw voor mensen tegen elkaar op te zetten. Fijne kerst, Geert”, reageert fractievoorzitter van GroenLinks Bram van Ojik op Twitter. “Ik geloof niet, maar een boek is nooit gif. Het echte gif is haatzaaien; en groepen op basis van geloof tegen elkaar opstoken”, twittert PvdA-partijvoorzitter Hans Spekman.

Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) wijst er in een reactie op dat meer dan een miljard mensen op de wereld en honderdduizenden Nederlanders gelovige moslims zijn van goede wil. “Hun geloof beledigen is geen bijdrage aan de bestrijding van extremisme, maar speelt de extremisten juist in de kaart. Daar neemt de Nederlandse regering afstand van”, zei hij tegenover de NOS.