Straf moeder die dochter doodstak blijft gelijk

De vrouw uit IJsselstein die in januari haar 16-jarige dochter doodstak, is ook door het gerechtshof veroordeeld tot een celstraf van drie jaar. Justitie wilde dat de vrouw een hogere straf zou krijgen, maar het hof in Arnhem gaat mee met de uitspraak van de rechtbank.

Chahira ben M. stak haar dochter Mirjam Abarkan in januari in hun woning in de Utrechtse plaats dood tijdens een ruzie. Er zouden al langer spanningen in het gezin zijn vanwege de westerse levenshouding van het meisje van Marokkaanse afkomst. Zo noemde ze zichzelf Mirjam, terwijl ze eigenlijk Maryam heette.

Justitie wilde dat de moeder zeven jaar de cel in zou gaan en ging in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank in Utrecht. Bij het hof eiste de advocaat-generaal opnieuw zeven jaar cel.

Het hof vindt de eis van de justitie op zich passend, maar komt tot een lagere straf vanwege onder meer de ‘vergevingsgezinde opstelling van de familie’. Die wil snel met de vrouw herenigd worden.

2013-12-20 15:13