Iraakse kerkbezoekers neergestoken in Hoogeveen

Twee mannen die dinsdagmiddag een kerkdienst voor Irakezen in het Drentse Hoogeveen wilden bezoeken zijn gewond geraakt bij een vechtpartij. Een van hen is neergestoken, meldt de politie.

De mannen, een 39-jarige uit Roden en een 40-jarige uit Leek, wilden een dienst bezoeken in de Onze Lieve Vrouw Visitatie aan de Blankenslaan-Oost. Ze werden echter opgewacht door leden van een andere familie. Een van hen werd geslagen met een stomp voorwerp, de ander werd neergestoken. Ze zijn voor controle overgebracht naar een ziekenhuis.

Het gaat volgens de politie om een ruzie in de relationele sfeer. De slachtoffers en een 43-jarige man uit Assen die ook bij de vechtpartij was betrokken, worden nog door de politie gehoord om duidelijk te krijgen wat ieders aandeel is.

Parochievoorzitter Ria Meinders-Klaver laat weten dat de parochie was verhuurd voor een Irakese dienst. “Dat zoiets uitgerekend op kerstavond gebeurt vinden we natuurlijk heel erg. De Irakezen zitten er zelf ook mee, de Irakese pastor belde al op om uitgebreid zijn excuses aan te bieden. Het ging allemaal heel snel, maar inmiddels is alles opgeruimd.” De dienst kon volgens haar toch nog doorgaan.

2013-12-24 17:48