Na rammen politieauto al spookrijdend verder op A12

De politie heeft woensdagnacht twee mannen ingerekend die op de A12 tussen Gouda en Utrecht een politieauto ramden en daarna spookrijdend probeerden te ontkomen. De Volkswagen Golf van de twee en de geramde politieauto waren daarvoor op de snelweg tot stilstand gekomen, wat tot gevaarlijke situaties leidde.

De politie wilde de auto van de twee – een 21-jarige Rotterdammer en een 20-jarige man uit Waddinxveen – controleren omdat het achterlicht niet brandde. De bestuurder draaide een parkeerplaats op, maar ging er vandoor voor de politie de controle kon uitvoeren. Daarop werd de achtervolging ingezet.

Iets verderop reed toevallig een tweede politiewagen. Toen de twee die in het vizier kregen begonnen ze te slingeren en wilden ze het voertuig over de vluchtstrook inhalen. Na een botsing stonden beide voertuigen op de snelweg stil. De bestuurder van de Golf ging er spookrijdend vandoor, maar na een paar honderd meter begaf de auto het.

De twee konden uiteindelijk worden ingerekend op een industrieterrein dat door meerdere politie-eenheden was afgezet. Of de twee er alleen vandoor gingen omdat het achterlicht stuk was is niet duidelijk. De politie onderzoekt de zaak.

2013-12-26 11:31