Teller meldpunt vuurwerkoverlast op vijftienduizend

Bij het meldpunt voor vuurwerkoverlast dat vijftien lokale GroenLinks-fracties zondag openden zijn tot vrijdagavond vijftienduizend meldingen binnengekomen. Sinds het meldpunt weer bereikbaar is kwamen ruim vijfduizend nieuwe meldingen binnen, laat initiatiefnemer en fractievoorzitter van GroenLinks in Rotterdam Arno Bonte vrijdagavond weten.

Het meldpunt was sinds woensdagavond uit de lucht door cyberaanvallen. Vrijdagmiddag was het weer bereikbaar en stroomden de meldingen volgens Bonte binnen.

Zo’n tachtig procent van de meldingen gaat over vuurwerkbommen. De knallen zijn volgens de melders harder en de schade is groter dan in andere jaren. Ruim tien procent van de meldingen komt van dierenbezitters. Verder gaan veel meldingen over vernielingen en gevaarlijke situaties op straat.

De initiatiefnemers willen de klachten bundelen en aanbieden aan de Tweede Kamer om maatregelen tegen vuurwerkoverlast af te dwingen. Meldingen kunnen nog tot 4 januari worden doorgegeven op vuurwerkoverlast.nl. Vorig jaar ontving het meldpunt tachtigduizend klachten.

2013-12-27 22:50