Visum Turkije straks alleen online verkrijgbaar

Vakantiegangers die naar Turkije willen kunnen straks geen visum meer kopen bij aankomst in het land. Dat laat de Turkse minister van Toerisme weten. In plaats daarvan komt het ‘e-visum’ dat online te bestellen is. De wijziging geldt ook voor Turken met alleen de Nederlandse nationaliteit.

De verandering gaat per 10 april in. Mensen die op dit moment naar Turkije gaan sluiten op het vliegveld aan in de rij bij de paspoortcontrole. Hier kunnen ze tegen betaling van 15 euro een visum kopen. De Turkse minister laat echter weten af te willen van deze lange rijen en wil tegelijkertijd besparen op personeel.

Het nieuwe visum kan straks besteld worden via de website evisumturkije.nl. Op de website vul je eerst je gegevens en betaalt vervolgens voor het visum. Na de betaling is verwerkt kan je het visum online downloaden.

Demet TV