Veel interesse in stemgedrag Turken

Ongeveer een week geleden kwam onze omroep Demet TV naar buiten met het nieuws dat we met een eigen peiling, de ‘Turkse Peiling’ zouden komen. Met deze peiling gaan we het stemgedrag van de Turkse gemeenschap in Nederland in kaart brengen. Goed idee zouden andere media gedacht hebben. Want we worden nu vrijwel dagelijks gebeld en gemaild door verschillende mediaorganisaties die ons melden dat ze interesse hebben in samenwerking. Vandaag was actualiteitenprogramma EenVandaag aan de beurt.

EenVandaag verzorgt zelf ook een peiling. Dat is het ‘EenVandaag Opiniepanel’ dat ongeveer een week geleden Geert Wilders koos tot politicus van het jaar. ‘Hmm….’ zult u denken. Misschien denken ze dat hun eigen peiling niet representatief genoeg is?  We weten het niet.

Afgelopen vrijdag waren het voor de verandering twee Turkse kranten (nee, we gaan nog geen namen noemen) die ons belden met ook de mededeling interesse te hebben in samenwerking. Dat is wel noemenswaardig, want over het algemeen beconcurreren Turkse media in Nederland elkaar zo hard, dat er in het verleden nooit sprake is geweest van een serieuze samenwerking tussen twee Turks-Nederlandse mediaorganen. Dat blijkt zeker uit het feit dat onze persberichten richting de Turkse pers, bijna nooit de publicatie halen. Want ‘waarom zouden ze reclame maken va een andere Turkse omroep’, zullen ze wellicht denken. Misschien zou dat anders zijn als wij een persbericht de deur uit zouden doen met de mededeling dat wij failliet gaan. 🙂  Dat zou voor de Turks-Nederlandse pers goed nieuws ik bedoel ‘groot nieuws’ kunnen zijn.  In tegenstelling tot de Turkse media, zijn onze Nederlandse collega’s wel geïnteresseerd in ons doen en laten: Zie hier, hier of hier. (Trouwens, zoek niet naar positieve reacties op de laatstgenoemde websites 🙂 )

Waarom een Turkse peiling?

Omdat wij van mening zijn dat andere onderzoeken er niet in slagen de stem van de Turkse kiezer mee te nemen in hun peilingen. En omdat wij vinden dat de Turkse gemeenschap inmiddels groot genoeg is om zijn zaken zelf te regelen. En omdat de stem van de Turkse kiezer onderbelicht is gebleven. (Nu niet per e-mail rot gaan doen, dat is onze mening, klaar)

Mee doen?

Wilt u ook meedoen aan de Turkse peiling en uw stem laten horen aan de politiek? Meld je dan aan voor de Turkse Peiling. Wij zullen u niet meer dan 6 vragen stellen en het zal u niet meer dan 30 seconden kosten om de vragen te beantwoorden.

Meld je hier aan voor de Turkse Peiling

Hier meer info over de Turkse Peiling

En hier meer info in het Turks