Tips over opgeblazen poes Amersfoort

De politie in Amersfoort heeft meerdere tips ontvangen over de met vuurwerk opgeblazen poes Luna. Het dier kwam begin deze week om het leven nadat onbekenden hadden geprobeerd de kat op te blazen door vuurwerk in haar achterste te steken. “We nemen de zaak zeer serieus”, laat een politiewoordvoerder donderdag weten.

De verwondingen waren zo ernstig dat haar baasje haar moest laten inslapen. Het incident vond plaats in de Amersfoortse wijk Schothorst. Luna’s baasje waarschuwde vervolgens de buurt met flyers om te voorkomen dat meer dieren hetzelfde lot zou treffen.

Op Facebook is inmiddels een pagina gemaakt om de dader of daders te vinden. Wie de gouden tip heeft, kan een beloning van vijfhonderd tot duizend euro verwachten. Het baasje van Luna laat weten blij te zijn met het initiatief. De politie heeft de zaak in onderzoek en roept getuigen en mensen die meer weten op zich te melden.

2014-01-02 13:09