Monteurs zitten uur vast op 45 meter hoogte

Twee monteurs van een onderhoudsbedrijf hebben donderdagochtend in Sneek een uur vastgezeten op 45 meter hoogte. Ze waren bezig met werkzaamheden aan een zendmast toen de hoogwerker waarop zij zich bevonden niet meer naar beneden wilde.

Even voor 10.00 uur kreeg de brandweer de vraag voorgelegd of zij over middelen beschikte om de twee naar beneden te krijgen. “Op twintig meter hoogte bevond zich een plateau op de zendmast. Als de hoogwerker van de monteurs iets naar beneden zou kunnen, konden wij ze met onze hoogwerker vanaf dat punt naar de grond brengen. Maar er zat geen beweging in het apparaat”, zegt een woordvoerder van de brandweer.

De hoogwerker van de brandweer was te kort om tot 45 meter te reiken. Daarom werd besloten een technicus in te schakelen die de hoogwerker uiteindelijk wel naar beneden wist te krijgen. Na een uur stond het tweetal weer met beide benen op de grond.

“Ze waren warm gekleed en hebben het niet koud gehad. Ook grapten ze nog over het mooie uitzicht, maar ze vonden het ook prettig om weer beneden te staan”, weet de brandweer te melden.

Of de monteurs hun werkzaamheden hebben voortgezet na hun avontuur is onduidelijk. Ook de oorzaak van het defect van de hoogwerker is nog niet opgehelderd.

2014-01-02 13:26