Politie zoekt getuigen brandstichtingen Veen

De politie zoekt contact met mensen die meer weten van de twee autobranden in Veen van woensdagavond. De voertuigen werden rond 20.30 uur in brand gestoken in het centrum van de Brabantse plaats, waar het al dagen onrustig is. Vijftien omstanders zagen de brand. Er werden geen aanhoudingen verricht.

Vermoedelijk ging het woensdagavond om sloopauto’s. Omdat ze in de buurt van woningen en gebouwen stonden bestond het risico dat de vlammen zou overslaan. Het vuur heeft een deel van het wegdek beschadigd en omwonenden hadden volgens de politie veel last van de rookontwikkeling.

Tijdens de jaarwisseling werd ook een auto in brand gestoken in Veen. Maandagavond ging het mis toen jongeren politieagenten en brandweerlieden belaagden, waarna honderd mensen werden gearresteerd.

Woensdagavond werden de eerste negen arrestanten op vrije voeten gesteld. Wat er met de andere oproerkraaiers gaat gebeuren moet donderdagmiddag duidelijk worden. De eventuele voorgeleidingen staan gepland voor vrijdag.

2014-01-02 12:10