Dode man in Landsmeer, mogelijk link liquidatiezaak

In het Noordhollands Kanaal in Landsmeer is donderdagmiddag een stoffelijk overschot gevonden. De vondst van het lichaam van de 34-jarige Amsterdammer houdt volgens de politie mogelijk verband met twee eerder aangetroffen lijken in het naburige dorp Purmerland.

De dode man in Landsmeer werd rond 15.30 uur gevonden. De politie gaat ervan uit dat hij door een misdrijf om het leven is gekomen. De exacte doodsoorzaak van de man moet nog worden vastgesteld.

De lijken die 20 december werden gevonden in Purmerland bleken door vuurwapengeweld om het leven te zijn gekomen. Een voorbijganger vond de lichamen op een parkeerplaats aan het Burgtpad. Een van die slachtoffers, een 40-jarige man uit Purmerend, was een bekende van de politie. Het andere was een 42-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

20 januari 2012, 15:09
©novum