Agent krijgt stroomstootwapen in hals gedrukt

Bij de achtervolging van een fietsendief heeft een agent in Etten-Leur een stroomstootwapen in zijn hals gedrukt gekregen. Hij kreeg echter geen stroomstoot en uiteindelijk lukte het de dader op te pakken, meldt de politie.

Agenten zagen maandagnacht rond 01.30 uur op de Bootstraat drie mannen die een verdachte interesse toonden in de auto’s die daar geparkeerd stonden. Toen de agenten hen wilden controleren, zetten ze het op een lopen.

Een van de mannen liet een fiets achter waarvan het slot was opengebroken. Een agent wist hem in te halen en naar de grond te werken, waarop een worsteling ontstond. Tijdens die worsteling zette de man plotseling een stroomstootwapen op de hals van de agent. De diender raakte niet gewond, maar de verdachte zag hierdoor wel kans los te komen en te vluchten.

De politie zette onder meer een helikopter in om hem op te sporen. Een uur later werd de verdachte, een 32-jarige man uit Etten-Leur, ingerekend. Daarbij werd ook het stroomstootwapen, in de vorm van een mobieltje, gevonden. Hij bleek ook inbrekersgereedschap bij zich te hebben.

2014-01-07 12:09