Bulgaarse moordverdachte gepakt in Den Bosch

Een 24-jarige Bulgaar die donderdag in zijn eigen land een vrouw zou hebben ontvoerd en vermoord, is een paar dagen later gearresteerd in Den Bosch. Dat laat een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Amsterdam desgevraagd weten.

De man werd in de nacht van zondag op maandag door de politie opgepakt langs de A2 in Den Bosch. Hij zou de 24-jarige vrouw hebben ontvoerd in de buurt van Varna, een stad aan de Zwarte Zee.

Volgens Bulgaarse media sloeg hij de vrouw dood en dumpte hij haar lichaam in een wijngaard. Na de moord stuurde hij sms’jes waarin hij losgeld eiste naar de ouders van de vrouw, die bekende ondernemers zijn in het gebied.

De man is dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en gaf aan niet te willen worden overgeleverd aan Bulgarije, dat een internationaal opsporingsbevel had uitgevaardigd. De Amsterdamse rechtbank beslist binnen zestig dagen wat er met hem gaat gebeuren.

2014-01-07 18:27