Schoten gelost bij stadhuis tijdens receptie

In de buurt van het stadhuis van Dordrecht zijn dinsdagavond schoten gelost. In het stadhuis werd op dat moment de nieuwjaarsreceptie van het gemeentebestuur gehouden. Niemand is gewond geraakt, meldt de politie.

De dader kwam vanaf de Groenmarkt op de fiets aanrijden en schoot even voor 21.00 uur een aantal maal in de lucht. Hierbij kwam een van de kogels terecht in een raamkozijn van het stadhuis. 

Bij het stadhuis en op de Groenmarkt heeft de politie meerdere hulzen aangetroffen. Van 20.00 tot 22.00 uur vond in het gemeentehuis de nieuwjaarsreceptie van het gemeentebestuur plaats. De dader is na de schietpartij doorgefietst en op dit moment nog spoorloos. De politie is naar de verdachte op zoek. 

Inmiddels hebben agenten met verschillende getuigen gesproken. Waarschijnlijk geeft de politie woensdag een signalement van de dader vrij. Ook wordt dan begonnen met het bestuderen van videobeelden van camera’s die rond het stadhuis hangen. 

Een verslaggever van RTV Rijnmond, die bij de receptie aanwezig was, stelt volgens de omroep dat met gerichte schoten zeker slachtoffers zouden zijn gevallen.