Cohen vraagt Rutte op te stappen

 PvdA-leider Job Cohen heeft premier Mark Rutte zondag opgeroepen af te treden. Dat deed hij in zijn speech op het partijcongres in Den Bosch. Het kabinet mist volgens Cohen het leiderschap om Nederland door de economische crisis te loodsen.

“Tegen Mark Rutte zeg ik: als onder jouw verantwoordelijkheid dagelijks ruim tweehonderd mensen werkloos worden, dan wordt het tijd dat je zelf ontslag neemt”, zei Cohen. Volgens hem bewandelt het kabinet de ‘doodlopende weg van het neoliberalisme’.

Cohen benadrukte in zijn speech wederom dat Rutte niet bij hem hoeft aan te kloppen als de VVD, het CDA en de PVV er samen niet uitkomen over extra bezuinigingen. “Mijn deur blijft dicht voor dit snoeiharde rechtse beleid. Potdicht!”

De bezuinigingen van het kabinet leveren volgens Cohen grote schade op aan de economie en de werkgelegenheid. “Een goede crisisaanpak bestaat uit een verstandige mix van investeren, bezuinigen en hervormen.” De PvdA staat klaar om het roer van de gedoogcoalitie over te nemen, zei de PvdA-leider. “We hebben de ideeën en we hebben de mensen.”

22 januari 2012, 16:58
©novum