Geen cel, wel tbs geëist voor doden zoontje

De 34-jarige Grietje S. uit Spier, die in 2012 haar 2-jarige zoontje vermoordde en daarna met hem en haar nog levende dochter een diepe sloot in reed, hoeft van het Openbaar Ministerie niet de cel in. Wel hoorde de moeder dinsdag tbs met dwangverpleging tegen zich eisen bij de rechtbank in Assen, laat een woordvoerder van justitie weten.

De vrouw staat terecht voor moord en voor poging tot moord op haar dochter van 7 jaar. Uit een rapport van het Pieter Baan Centrum blijkt dat S. leed aan een psychotische stoornis. Daar had ze al eerder mee te maken gehad. De officier van justitie besloot geen celstraf te eisen omdat de vrouw ontoerekeningsvatbaar was.

De vrouw reed, met haar kinderen op de achterbank, in december 2012 een diepe sloot in bij het Drentse Stuifzand. S. had het jongetje eerder met de ceintuur van een badjas gewurgd. Het meisje wist na een worsteling met haar moeder heelhuids de auto te verlaten.

De vader van de kinderen liet tijdens de zitting weten dat hij vindt dat S. de begrafeniskosten van 2700 euro moet betalen.

2014-01-14 15:13